prijzen NK

Nieuws

Nederlands Kampioenschap 1-3 oktober 2021
Wat een machtig weekend was het. Met z'n allen hebben we genoten van het Nederlands Kampioenschap en een ouderwets gezellig weekend op de prachtige locatie Het Keelven in Someren. Het weer werkte iets minder goed mee, maar gelukkig konden met enige aanpassingen alle rubrieken naar binnen worden verplaatst.
Juryleden Claudia Matos, Nicole Kramer en Gemma Nienhuis beoordeelden de combinaties in de verschillende klasses.
Voor de 5e keer op rij is Ton Duivenvoorden Nederlands Kampioen geworden, wat een fantastische prestatie!
Het weekend kon georganiseerd worden dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers, en uiteraard dankzij de gulle sponsoren. Een aantal hielpen ons met een financiële bijdrage, anderen stelden prijzen beschikbaar.

Fotografe Maid of R Pictures maakte duizenden foto's, de deelnemers krijgen bericht wanneer die klaar zijn en kunnen worden besteld. Van haar kregen we de foto's van de prijsuitreiking. We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en uiteraard de winnaars feliciteren met hun prestaties, hieronder volgt een foto impressie van de prijsuitreikingen. Klik hier voor alle uitslagen.

Winnaar Introductieklasse:
Arjen Veenema met Zwarte Lantaarn's Du Mont

Winnaar WE1:
Henri Jacobsen met Afternoon Delight

Winnaar WE2:
Virginie Dubus met Zopey

Winnaar WE3:
Carmen Coronel met Guito do Penedo

Winnaar WE4:
Virginie Dubus met Hero des Nawies

Nederlands Kampioen:
Ton Duivenvoorden met Epona's Staccato

Op vrijdagavond vond het runderwerk plaats. De runderen maakten het de ruiters niet makkelijk, ze waren zeer snel en niet bang om door kleine openingen te rennen. Het winnende team bestond uit Carmen Coronel, Tessa Bauman, Virginie Dubus en Judith Thuil; de snelste ruiter was Anette Jauch met Belo. Klik hier voor de uitslag van het runderwerk.

We sluiten dit artikel af met nog wat sfeerbeelden van de prijsuitreiking. En we bedanken alle deelnemers aan het NK voor hun deelname, ze hebben er een mooi weekend met fijne sport van gemaakt. Tot volgend jaar!
Het NK werd gesponsord door:
Pura Nobleza Horka Cosaniki Maid of R Mandy's Ruitersport Rocos Horsefriend De zwarte lantaarn Woerden Makelaardij Freestyles Jacobsen Glazenwasserij Equi Welt epplejeck Hipica Cavalor Slowcookery Brandhof ruitersport Juul
Thea Smits


Open Belgisch Kampioenschap en kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2022 in Les Herbiers van 10 t/m 12 september in Gesves (België)
Een groep van zeven WEH-leden nam deel aan het Open Belgisch Kampioenschap. Net als in Nederland kun je daar in verschillende klassen deelnemen die min of meer overeenkomen met onze klassen. In tegenstelling tot twee jaar geleden was het prachtig weer en werd alles buiten verreden.
De trail parcoursen waren zeer uitdagend gebouwd wat af en toe weigeringen opleverde.

In de WE0 Introduction is Arjen Venema met Zwarte Lantaarn's DuMont 4e geworden.
In de WE1 Préliminaire is Mieke van As met Wilfried 5e en Henri Jacobsen met Afternoon Delight 7e geworden.
In de masters is Marco Boavista met Jaleque 3e, Chris Epskamp met Wish 7e, Eline Koningsveld met FitterDier’s Zafira Dona 8e en Ton Duivenvoorden met Epona’s Staccato 9e geworden.
Marco, Chris en Ton hebben daarmee nu al voldoende scores gehaald om volgend jaar mee te mogen doen aan het WK.

Het was voor onze leden een geslaagd en zeer gezellig evenement.

Op de foto Henri Jacobsen met Afternoon Delight
gesves


Drie mooie wedstrijden

Wedstrijd 8 augustus op manege Satana in Erichem
Zoals we van hun gewend zijn hadden ze weer een super verzorgde wedstrijd op poten gezet.
satana

Wedstrijd 14 augustus in Westdorp georganiseerd door Stal Vreedenburgh
westdorp

Wedstrijd 4 september in Noordwolde Paard & Sport Noordwolde
Dit was al weer de derde wedstrijd op deze locatie en deze keer was het prachtig weer.
noordwolde


Wintermühle Trophy
In het weekend van 9 t/m 11 juli trokken drie van onze leden naar Neu-Anspach in Duitsland om deel te nemen aan de Wintermühle Trophy.
Op deze wedstrijd was de kwalificatie te behalen om deel te mogen nemen aan het WK volgend jaar. Margo Timmermans en Chris Epskamp maken deel uit van het team wat inmiddels enkele maanden aan het trainen is om in 2022 deel te mogen nemen aan het WK. Zij reden mee tijdens de Wintermühle Trophy. Voor Margo was dit de eerste wedstrijd op dit niveau met zeer sterke deelnemers. Samen met Catch Me wist zij in zowel dressuur, stijltrail als speedstrail de benodigde percentages voor de kwalificatie te behalen. Onze oosterburen waren zeer gecharmeerd van Margo met Catch Me.
Chris behaalde ook ruim voldoende punten voor de dressuur ondanks de stromende regen tijdens zijn proef. In de trail en speedstrail had Wish wat spanning door de garrocha waardoor deze onderdelen voortijdig moesten worden beëindigd. Maar dat is gelukkig goed te trainen, dus volgende keer zal het zeker beter gaan.
Ook reed Annette Jauch op deze wedstrijd. Zij behaalde voldoende scores op de drie onderdelen en zij wist ook te scoren tijdens de runderwedstrijd. En dat was zeker niet makkelijk, de black angus runderen wisten de ruiters erg tegen te werken. Zij is actief lid bij onze vereniging maar heeft een duits paspoort waardoor zij niet in het Nederlands team kan rijden.
Al met al was het een geslaagd weekend, met mooie sport, goede resultaten en veel gezelligheid en teambuilding.
We zullen jullie op de hoogte houden over de resultaten van onze teamleden op kwalificatiewedstrijden zodat al onze leden mee kunnen leven met het WK-team!