nieuws

Nieuws

VERSLAG VAN HET WK JEUGD IN PONTE DO LIMA (IN PORTUGAL)

Van 5 t/m 8 juli 2023 vond het WK working equitation voor de jeugd plaats in Portugal. Voor Nederland kwamen aan de start:

Carmen Coronel met Guito do Penedo
Ellis Oldenboom met Eleito do Luar
Marlon Somers met Moravita’s Galante

Na een gedegen voorbereiding onder leiding van coach Marco Boavista en bondscoach Hester Bischot zijn de paarden op 30 juni vertrokken voor de lange reis naar Portugal. In handen van transporteur Stal de Zuidhof en met hulp van zijn vrouw en Carmen Coronel kwamen alle paarden op 2 juli fit en gezond op de plaats van bestemming aan. De andere ruiters, grooms, coach, sponsors, bestuur, chef d’équipe (Thea Smits), fotograaf en supporters volgden in de dagen daarna.
Op dinsdag vond de veterinaire keuring plaats en dat was voor ons team geen enkel probleem. De paarden liepen goed en de documenten waren in orde.
Gelukkig hebben we tijdens de wedstrijd niet te maken gehad met extreme hitte en pastten de paarden zich snel aan in Portugal.

DRESSUUR
Op woensdag werd de dressuur verreden. Carmen Coronel heeft hier een fantastische derde plaats behaald na twee Portugese deelnemers en dat maakte dat NL als team op de vierde plaats eindigde.

WK team

Individueel resultaat:
3e carmen Coronel met Guito do Penedo
21e Marlon Somers met Moravita’s Galante
26e Ellis Oldenboom met Eleito do Luar

TEAM: 4e plaats

STIJLTRAIL
Op donderdag stond de stijltrail op het programma en wat hebben de meiden fantastisch gereden, dit resulteerde in een podiumplaats voor NL als team na Portugal en Spanje! Hiermee gaan deze dames de geschiedenisboeken in als eerste WEH-team dat op een EK of WK een podiumplaats heeft gehaald. Hoe trots kun je zijn!!!

Individueel resultaat:
12e Carmen Coronel met Guito do Penedo
17e Marlon Somers met Moravita’s Galante
19e Ellis Oldenboom met Eleito do Luar

TEAM: 3e plaats

WK team 3e plaats stijltrail

uitslag stijltrail teams

SPEED
De vrijdag was gereserveerd voor de speed. De teamleden hielden hun hoofd er goed bij, niemand reed verkeerd, doorkruiste lijnen, of heeft zijn paard overnomen. Super gereden!!!

Individueel resultaat:
9e Carmen Coronel met Guito do Penedo
19e Ellis Oldenboom met Eleito do Luar
20e Marlon Somers met Moravita’s Galante

TEAM: 4e plaats

RUNDERWERK
Op zaterdagavond om 11 uur ’s avonds!!! begon het runderwerk. De runderen waren best pittig en het is dan wel een nadeel als je maar drie ruiters in het team hebt. Toch zijn ze er in geslaagd een koe in de pen te krijgen!

TEAM: 6e plaats

Indrukwekkende runderen

Eindklassement

Individueel resultaat:
5e Carmen Coronel met Guito do Penedo
17e Marlon Somers met Moravita’s Galante
19e Ellis Oldenboom met Eleito do Luar

TEAM: Nederland eindigde als team met twee punten verschil met Tsjechië op de 6e plaats.

Teams eindklassement
1. Portugal
2. Spanje
3. Italië
4. Colombia
5. Tsjechië
6. Nederland

INTERNATIONALE TEAMS
Op initiatief van internationaal WAWE jurylid Sandra Migl zijn er ook teams gevormd voor een aparte klassering met deelnemers uit verschillende landen. Het idee was om de ruiters uit verschillende landen samen te brengen, elkaar te leren kennen en extra plezier te hebben naast de competitie. Dat versterkte de onderlinge band tussen de landen.

Zondagochtend vroeg vertrokken de paarden weer naar Nederland. Ze hebben een goede terugreis gehad, deze keer hebben Ellis Oldenboom en Marlon Somers het transport begeleid. De paarden staan alle drie weer gezond en fit in hun eigen stal.

Het was een fantastische ervaring voor iedereen, Working Equitation Holland is door deze dames onder begeleiding van Marco en chef Thea even duidelijk op de kaart gezet.

Rest nog om iedereen te bedanken:

Ruiters
Carmen Coronel
Ellis Oldenboom
Marlon Somers

Coach
Marco Boavista

Chefs d’Equipe
Hester Bischot en Thea Smits

Grooms
Jenny Klein Willink
Marieke Somers
Paulien Zwart

Transport
Stal de Zuidhof

Fotograaf
Michelle Hess Ketting

iedereen die er was

Sponsors
Innopress | Tricorp Workwear - Look Like A Team, Work Like A Team | Voer Voor Paarden | CellKick | IRECKONU | HypoStore | Geblingt.nl | Celeris Rijlaarzen - Benelux | Country Mill Horse-Support | De Zwarte Lantaarn | Pura Nobleza | Booster Media Solutions | DHG stables | Hoofon | API-4-BRANDS | Rapide | Michelle Fotografie | Stal de Zuidhof

Zonder al deze mensen was dit allemaal niet mogelijk geweest!


Terugblik NK 2023
We kijken terug op en mooi Working Equitation Kampioenschap 2023 in Mediterraanse sferen op Het Keelven Ruitersport & recreatie centrum, een super mooie locatie waar we weer gastvrij ontvangen zijn.

We zijn ontzettend blij dat zowel leden als niet leden ons hebben geholpen om dit evenement mogelijk te maken. Dank daarvoor! Zonder jullie was het ons niet gelukt. Speciale dank gaat uit naar Cora de Jong, Thea & Jos Smits, Yvonne de Ruigh en Merle Van De Watering-van Oosten.
Verder danken we de jury's en hun schrijvers voor het jureren van alle enthousiaste deelnemers: Fiona Price-Jones, Yves Manzanares, Karin van der Sluis-Smits en Dave Erkamp.

Nederlands Kampioen Masters 2023:
Margo Timmermans met Catch Me

Margo Timmermans met Catch Me

Nederlands Kampioen WE3 Jeugd:
Carmen Coronel met Guito do Penedo

Carmen Coronel met Guito do Penedo

De volledige uitslagenlijsten zijn hier te vinden.


Het NK werd gesponsord door:
Pura Nobleza Cosaniki Hipica Maid of R Freestyles Voer voor paarden Het Keelven Cordis saddle Venhorst fourage Ton Duivenvoorden Eline van Koningsveld Margo Timmermans
Thea Smits      Kelly van Gent


Oproep teamleden voor het EK Senioren 2024
Rij je minimaal op WE3 niveau en wil je deelnemen aan de voorbereidingen voor het EK van 2024?
Geef je dan op bij info@workingequitationholland.nl. Op 2 september tijdens de ledendag is de eerste keer dat de potentiële teamleden bij elkaar komen. De combinatie hoeft nog niet klaar te zijn voor het masterniveau, maar wel de intentie hebben om nu of in de toekomst deel uit te maken van het team. Thea Smits zal weer als chef d'équipe de leiding hebben over dit team en ondersteund worden door het bestuur.

De selectie zal als volgt plaatsvinden:

Binnen 7 maanden voorafgaand aan een WK/EK worden maximaal zes (internationale) wedstrijden geselecteerd die de combinaties kunnen rijden om zich te selecteren. Deze wedstrijden moeten onder het WAWE-reglement in Europa plaatsvinden.

De wedstrijdresultaten van de 3 beste wedstrijden van een combinatie tellen mee voor het bepalen van de plaatsingspunten. Per wedstrijd worden er plaatsingspunten toegekend. De 3 teamleden met de minste plaatsingspunten na 3 wedstrijden worden geselecteerd voor het team.

Hoe komen de plaatsingspunten tot stand:
De eindklassering over dressuur + stijl trail + speedtrail wordt door het totaal aantal deelnemers in de Masterklasse bij de betreffende wedstrijd gedeeld. Het resultaat hiervan zijn de plaatsingspunten. Deze worden door de teamchef voor het betreffende jaar bijgehouden.
Voorbeeld: als een combinatie in het klassement zesde is geworden en er deden 12 combinaties mee, dan levert dit 6/12 = 0.5 plaatsingspunten op. Als een combinatie zesde is gewordenen er zijn 30 deelnemers dan levert dit 6/30= 0.2 plaatsingspunten op.

 1. Bij een ex aequo uitslag op plaatsingspunten van de aangewezen wedstrijden zal over 3 wedstrijden gekeken worden wie in plaatsingspunten van de stijltrail de minste punten heeft. Mocht er dan nóg een ex aequo overblijven wordt gekeken naar het hoogste percentage in de stijltrail.
 2. Drie combinaties worden geselecteerd door de selectieprocedure. De vierde plaats is een aanwijsplek. De teamchef zal samen met het bestuur overleggen wie deze plek inneemt.
 3. Te allen tijde geldt dat aan de voorwaarden van de WAWE voldaan moet worden om deel te mogen nemen aan het WK. (The result of the international judge has to be more than 60 % in Dressage and in Ease of Handling, and Speed trial has to be finished without disqualification. The qualification can be done in one or more competitions, the result should not be older than (7) months, except if WAWE allows other limit dates. Riders Couples that have already competed in a World or Continental Championships in the past with a higher mark than 60% in Dressage and in Ease of Handling don’t have to do a new qualification if nominated again)
 4. Om in aanmerking te komen voor een teamplaats moet het lidmaatschap van WEH ten laatste aan het begin van het jaar in welke het WK/EK plaatsvindt zijn ingegaan, dit is ook het laatste moment dat leden nog kunnen instromen in de WK/EK-groep. Uitzondering hierop is alleen mogelijk als er geen vier combinaties in de selectie zijn.
 5. Iedereen die in aanmerking wil komen voor een teamplaats dient de overeenkomst te ondertekenen. Deze ligt ter inzage bij het bestuur (secretaris@workingequitationholland.nl).
 6. Voor het EK 2024 zullen er teamactiviteiten georganiseerd worden. De aftrap zal zijn op zaterdag 2 september tijdens de clubdag. In totaal zullen er vanaf die datum nog 6 gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden vóór het EK. Denk hierbij aan gezamenlijk trainen, gezamenlijk naar een wedstrijd, of rundertraining. Maar ook een online meeting rondom reglementen of proeven bekijken. E.e.a. wordt nog definitief ingevuld. Iedereen dient aan minimaal 4 van de 6 activiteiten deel te nemen.
 7. Elke combinatie van het team moet over een runder certificaat beschikken en aangetoond hebben een koe uit de kudde te kunnen selecteren.
  1. Er is geen bondscoach welke de ruiters technisch zal ondersteunen. Iedere combinatie traint bij zijn of haar eigen trainer. Er zal wel een chef d'équipe zijn.

   De trainingen die separaat gehouden worden met de WK/EK-groep moet men in eigen beheer doen. De kosten hiervan zullen ook door de WK/EK-groep onderling verdeeld worden. Afgesproken is dat wanneer je later dan een week voor de datum van de training afzegt, je het bedrag van inschrijving wel zult betalen. Uiteraard zal de groep ook zoveel mogelijk aansluiten op evenementen die al door de WEH worden georganiseerd. Om deel te mogen nemen aan deze activiteiten dien je lid te zijn van WEH en om deel uit te kunnen maken van het team moet je op 1 januari van het jaar waarin het kampioenschap plaatsvindt reeds lid te zijn.


   Bericht WAWE
   Heel recent hebben we een mooi bericht van de WAWE mogen ontvangen.
   De WAWE, onze overkoepelende organisatie, heeft een nieuwe bestuursstructuur en een programma voor de komende 3 jaar afgegeven. Het bestuur bestaat vanaf 1 januari 2023 uit een algemeen bestuur, dagelijks bestuur en een financiële commissie en wordt daarbij vertegenwoordigd door negen aangesloten landen. Op 15 december jl. zijn dit nieuwe bestuur en hun zeven speerpunten voor hun eerste termijn van 3 jaar gepresenteerd aan de vertegenwoordigers van de aangesloten organisaties. Het bestuur en hun programma is daarbij unaniem aangenomen.

   De structuur van de WAWE is vanaf 1 januari 2023 als volgt:

   Algemeen bestuur
   President - Juan Jose del Valle - México
   Georgia Shone - Great Britain

   Dagelijks bestuur
   President – João Ralão Duarte - Portugal
   Aldo Capovilla - Italië
   Barbara Laurent - Frankrijk
   Isabel Dorronsoro - Colombia
   Jose Andres Benito - Spanje
   Markus Grueter - Duitsland
   Sandra Migl - Oostenrijk

   Financiële commissie
   President - Alexandra Haeusler - Zwitserland
   Doreen Atkinson - USA

   De 7 speerpunten houden in grote lijnen het volgende in:

   1. Institutionele relaties en bekendheid WE.
    De WAWE is voornemens om het aantal landen dat zij vertegenwoordigen uit te breiden en de contacten met de FEI aan te halen waarbij er wordt gestreefd om binnen de FEI de erkenning tot WE vertegenwoordiging te krijgen.
    Onderlinge contacten tussen de aangesloten landen moeten worden geïntensiveerd, wedstrijdplanningen zullen worden gedeeld en er zijn zelfs plannen om een internationale competitie op te zetten die verspreid over verschillende landen gehouden wordt met daarbij een internationale ranking voor ruiters en paarden.
   2. Jury
    De WAWE is voornemens om meerdere internationale juryleden op te leiden en daarbij cursussen voor internationale juryleden als ook voor paddock officers te organiseren. Jurycursussen georganiseerd door de aangesloten organisaties worden gedeeld om zo (internationale) jury’s de kans te geven om zich daarbij aan te sluiten.
    De WAWE heeft ervaren dat het erg wenselijk is dat door het jurycorps voorafgaand aan een wedstrijd (op papier) uitleg wordt gegeven geven over de uitvoering en beoordeling van de verschillende WE onderdelen en wil dit tot standaard maken.
   3. Economic Department
    Zoals eerder is besloten en door de aangesloten partijen is geaccordeerd gaat de WAWE contributie heffen als financiële ondersteuning voor alle te ontwikkelen plannen.
   4. Development of WE for Youth
    De WAWE wil WAWE Campus organiseren in de zomervakanties voor junioren en young riders gegeven door WAWE gekwalificeerde trainers.
    Ook is de intentie om een internationale WAWE cup voor junioren en young riders te organiseren.
   5. International Sporting Events
    De WAWE is voornemens een internationale competitie op te zetten en wedstrijden op verschillende continenten te organiseren zoals eerder in Brazilië en in de USA is gehouden.
   6. Communication
    De WAWE is voornemens om de communicatie via social media nieuw leven in te blazen met internationale agenda, lijst van internationale juryleden en een overzicht van afgevaardigden van de aangesloten organisaties.
   7. WAWE American Continent Relationship
    WAWE is voornemens om WE bekendheid in Noord & Zuid Amerika te vergroten en hiervoor een commissie in het leven te roepen.

   Dit is een mooie ontwikkeling. Lees hieronder de originele versie van deze plannen:
   - WAWE Board Program
   - Candidate list


   WK Working Equitation 2022, Les Herbiers, Frankrijk
   Een terugblik op het WK Working Equitation 2022. Een evenement waar we lang naar uit hebben gekeken. Net als vele andere evenementen heeft het even stil gelegen ivm Corona. Gelukkig konden we nu weer los.... en hoe!

   Het bestuur is erg trots op de ruiters en dat ze met Team NL de 6e plaats hebben bemachtigd door de hele mooie individuele prestaties. Team NL heeft laten zien dat ze de Europese gevestigde orde (Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland) in het kielzog zit. Dit alles onder de bezielende leiding van Chef d'équipe, Thea Smits. Dank Thea voor alles wat je voor het team gedaan hebt. Je ondersteuning heeft gemaakt dat Team NL een team was en zich op deze manier heeft kunnen presenteren!

   Kelly van Gent, Margo Timmermans, Ton Duivenvoorden, Eline van Koningsveld-Baerts, gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten en dank voor jullie inzet en passie, jullie hebben WEH weer mooi op de kaart gezet!
   Trots op ons WEH lid Anette Jauch met haar individuele 5e plaats en mooie 4e plaats met het Duitse team.

   Trots zijn we ook op de supporters en grooms die zijn afgereisd naar Frankrijk en de tribune een mooi Nederlends tintje gaven maar ook op de supporters die op afstand hebben meegeleefd en de ruiters hebben gesteund. Ze konden er via de live streams toch een beetje bij zijn.
   Trots ook op iedereen die Team NL financieel hebben gesteund via de crowdfunding. Helaas heeft WEH onvoldoende financiële middelen om een tripje als dit volledig te sponsoren. De ruiters hebben zowel de voorbereiding als de reis en het WK zelf moeten bekostigen. Daarom zijn we erg blij dat we ze vanuit de crowdfuning een financiële bijdrage kunnen geven. Dank daarvoor!
   Trots ook op onze sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt dat TEAM NL zichtbaar was. De polo's van de ruiters zijn gesponsord door Pura Nobleza en De Zwarte Lantaarn (logo WEH). De dekjes zijn gesponsord door Schildersbedrijf Gerrit van den Berg (Gertrude van den Berg-Engelen) en Jean Reynders heeft nog in allerijl de borduring erop gezet, dank! Suzan Abbink heeft ervoor gezorgd dat Jocko het hele WK up-and-running was, zelfs als hij na de vetcheck nog even met zijn knie tegen een hek aan loopt! oefff dat was even spannend.....
   Ook zijn we hartstikke blij met de aandacht vanuit de Hoefslag, Nina Wiering, nogmaals dank daarvoor.

   And last but not least we are proud to have had a dedicated TEAM NL photographer as Uwe Graffenberger (Graffity) and Brigitte Graffenberger (Maid of R Pictures). Uwe has, as preparation, learnt the "Hup Holland Hup" song and was there every moment to capture al precious moments of Team NL on photo. And Brigitte thank you for preparing the pictures we have send to "de Hoefslag" I know it was tough to arrange this all after a long day on the court in the burning sun and with the dud WiFi in the hotel but you still did it!! It was very valuable for us to embellish the articles with great pictures of the team. Thank you for all, again.

   Tijdens het WK heeft de WAWE de locaties voor de volgende kampioenschappen bekend gemaakt:
   2023: EK junioren & joung riders in Ponte de Lima (Portugal).
   2024: EK senioren in Italie (nog niet bevestigd).
   2026: WK senioren in Jerez de la Frontera (Spanje).
   We kijken er naar uit om ook voor deze kampioenschappen teams af te vaardigen.

beeld WK

beeld WK

beeld WK

beeld WK

beeld WK

beeld WK


Nederlands Kampioenschap 10-12 juni 2022
We kunnen terugkijken op een mooi NK, met prachtig weer en mooie sport op een super lokatie! Vrijdag begonnen we met de dressuur, waarbij Kelly van Gent, na de veranderde eisen vwb de benodigde percentages, haar plaats in Team NL en deelname aan het WK gelukkig veilig stelde. Zaterdag vonden de dressuur en de stijltrail van de WE1 plaats, alsmede de stijltrails van de WE2-4. Het werd een lange dag, want doordat het parcours op het grote buitenterrein stond duurden de stijltrails langer dan verwacht. Zondag reden de deelnemers van de Introductieklasse hun wedstrijd, en stonden verder de speed en het runderwerk op het programma. Er kon mooi snelheid gemaakt worden op het grote terrein, geniet hier nog even mee van de winnaar van de speed bij de Masters: Marco Boavista met Jaleque.
De juryleden waren deze keer Fiona Price Jones, Nicole Kramer, Karin van der Sluis en Henri Jacobsen.

Fotograven Maid of R Pictures en Graffity maakten duizenden foto's, de deelnemers krijgen bericht wanneer die klaar zijn en kunnen worden besteld.

De kampioenen van 2022:
Nederlands Kampioen Masters: Margo Timmermans met Catch Me
Nederlands Kampioen WE3-jeugd: Carmen Coronel met Guito do Penedo
Kampioen WE3: Hester Bischot met Gallito Pujedo
Kampioen WE2: Carmen Coronel met Tango CXXXIII
Kampioen WE1: Willemien Vries met Arleste svn
Winnaar Introductieklasse: Gertrude van den Berg met Eleo

De open Masters wedstrijd werd gewonnen door Marco Boavista met Jaleque OC.

Snelste combinatie bij het runderwerk: Jordy Multem met Dante, zij hadden hun rund in 48,89 sec. in de pen.
Het snelste team met een gezamenlijke tijd van 6:16,3 bestond uit Virginie Dubus, Hero des Nawies; Marco Boavista, Mestre de Penedo; Ton Duivenvoorden, Epona’s Staccato; Jordy Multem, Dante

Nederlands Kampioen Masters 2022:
Margo Timmermans met Catch Me

Margo Timmermans met Catch Me

Nederlands Kampioen WE3 Jeugd:
Carmen Coronel met Guito do Penedo

Carmen Coronel met Guito do Penedo

Tweede plaats Masters:
Eline van Koningsveld-Baerts met Fitterdiers Zafira Dona

Eline van Koningsveld-Baerts met Fitterdiers Zafira Dona

Derde plaats Masters:
Ton Duivenvoorden met Epona's Staccato

Ton Duivenvoorden met Epona's Staccato

Klik hier voor alle uitslagen.

Het NK werd gesponsord door:
Pura Nobleza Schutte zadels Horka Hipica Maid of R Het Keelven Jan Wensink Ton Duivenvoorden Eline van Koningsveld HCA Klarenbeek Voskamp Thea Smits


Nieuw WAWE reglement
Met ingang van 18 maart 2022 heeft de WAWE een nieuw reglement, aangepast mede vanwege de World Cup 2022 in Frankrijk. Combinaties die zich hebben gekwalificeerd op basis van het oude reglement blijven gekwalificeerd, voor kwalificatiewedstrijden gehouden na 15 maart gelden de nieuwe kwalificatie-eisen.
Klik hier voor het nieuwe reglement (nog niet bereikbaar via de website van de WAWE).


prijzen NK Nederlands Kampioenschap 1-3 oktober 2021
Wat een machtig weekend was het. Met z'n allen hebben we genoten van het Nederlands Kampioenschap en een ouderwets gezellig weekend op de prachtige locatie Het Keelven in Someren. Het weer werkte iets minder goed mee, maar gelukkig konden met enige aanpassingen alle rubrieken naar binnen worden verplaatst.
Juryleden Claudia Matos, Nicole Kramer en Gemma Nienhuis beoordeelden de combinaties in de verschillende klasses.
Voor de 5e keer op rij is Ton Duivenvoorden Nederlands Kampioen geworden, wat een fantastische prestatie!
Het weekend kon georganiseerd worden dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers, en uiteraard dankzij de gulle sponsoren. Een aantal hielpen ons met een financiële bijdrage, anderen stelden prijzen beschikbaar.

Fotografe Maid of R Pictures maakte duizenden foto's, de deelnemers krijgen bericht wanneer die klaar zijn en kunnen worden besteld. Van haar kregen we de foto's van de prijsuitreiking. We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en uiteraard de winnaars feliciteren met hun prestaties, hieronder volgt een foto impressie van de prijsuitreikingen. Klik hier voor alle uitslagen.

Winnaar Introductieklasse:
Arjen Veenema met Zwarte Lantaarn's Du Mont

Winnaar WE1:
Henri Jacobsen met Afternoon Delight

Winnaar WE2:
Virginie Dubus met Zopey

Winnaar WE3:
Carmen Coronel met Guito do Penedo

Winnaar WE4:
Virginie Dubus met Hero des Nawies

Nederlands Kampioen:
Ton Duivenvoorden met Epona's Staccato

Op vrijdagavond vond het runderwerk plaats. De runderen maakten het de ruiters niet makkelijk, ze waren zeer snel en niet bang om door kleine openingen te rennen. Het winnende team bestond uit Carmen Coronel, Tessa Bauman, Virginie Dubus en Judith Thuil; de snelste ruiter was Anette Jauch met Belo. Klik hier voor de uitslag van het runderwerk.

We sluiten dit artikel af met nog wat sfeerbeelden van de prijsuitreiking. En we bedanken alle deelnemers aan het NK voor hun deelname, ze hebben er een mooi weekend met fijne sport van gemaakt. Tot volgend jaar!
Het NK werd gesponsord door:
Pura Nobleza Horka Cosaniki Maid of R Mandy's Ruitersport Rocos Horsefriend De zwarte lantaarn Woerden Makelaardij Freestyles Jacobsen Glazenwasserij Equi Welt epplejeck Hipica Cavalor Slowcookery Brandhof ruitersport Juul
Thea Smits


Open Belgisch Kampioenschap en kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2022 in Les Herbiers van 10 t/m 12 september in Gesves (België)
Een groep van zeven WEH-leden nam deel aan het Open Belgisch Kampioenschap. Net als in Nederland kun je daar in verschillende klassen deelnemen die min of meer overeenkomen met onze klassen. In tegenstelling tot twee jaar geleden was het prachtig weer en werd alles buiten verreden.
De trail parcoursen waren zeer uitdagend gebouwd wat af en toe weigeringen opleverde.

In de WE0 Introduction is Arjen Venema met Zwarte Lantaarn's DuMont 4e geworden.
In de WE1 Préliminaire is Mieke van As met Wilfried 5e en Henri Jacobsen met Afternoon Delight 7e geworden.
In de masters is Marco Boavista met Jaleque 3e, Chris Epskamp met Wish 7e, Eline Koningsveld met FitterDier’s Zafira Dona 8e en Ton Duivenvoorden met Epona’s Staccato 9e geworden.
Marco, Chris en Ton hebben daarmee nu al voldoende scores gehaald om volgend jaar mee te mogen doen aan het WK.

Het was voor onze leden een geslaagd en zeer gezellig evenement.

Op de foto Henri Jacobsen met Afternoon Delight
gesves


Drie mooie wedstrijden

Wedstrijd 8 augustus op manege Satana in Erichem
Zoals we van hun gewend zijn hadden ze weer een super verzorgde wedstrijd op poten gezet.
satana

Wedstrijd 14 augustus in Westdorp georganiseerd door Stal Vreedenburgh
westdorp

Wedstrijd 4 september in Noordwolde Paard & Sport Noordwolde
Dit was al weer de derde wedstrijd op deze locatie en deze keer was het prachtig weer.
noordwolde


Wintermühle Trophy
In het weekend van 9 t/m 11 juli trokken drie van onze leden naar Neu-Anspach in Duitsland om deel te nemen aan de Wintermühle Trophy.
Op deze wedstrijd was de kwalificatie te behalen om deel te mogen nemen aan het WK volgend jaar. Margo Timmermans en Chris Epskamp maken deel uit van het team wat inmiddels enkele maanden aan het trainen is om in 2022 deel te mogen nemen aan het WK. Zij reden mee tijdens de Wintermühle Trophy. Voor Margo was dit de eerste wedstrijd op dit niveau met zeer sterke deelnemers. Samen met Catch Me wist zij in zowel dressuur, stijltrail als speedstrail de benodigde percentages voor de kwalificatie te behalen. Onze oosterburen waren zeer gecharmeerd van Margo met Catch Me.
Chris behaalde ook ruim voldoende punten voor de dressuur ondanks de stromende regen tijdens zijn proef. In de trail en speedstrail had Wish wat spanning door de garrocha waardoor deze onderdelen voortijdig moesten worden beëindigd. Maar dat is gelukkig goed te trainen, dus volgende keer zal het zeker beter gaan.
Ook reed Annette Jauch op deze wedstrijd. Zij behaalde voldoende scores op de drie onderdelen en zij wist ook te scoren tijdens de runderwedstrijd. En dat was zeker niet makkelijk, de black angus runderen wisten de ruiters erg tegen te werken. Zij is actief lid bij onze vereniging maar heeft een duits paspoort waardoor zij niet in het Nederlands team kan rijden.
Al met al was het een geslaagd weekend, met mooie sport, goede resultaten en veel gezelligheid en teambuilding.
We zullen jullie op de hoogte houden over de resultaten van onze teamleden op kwalificatiewedstrijden zodat al onze leden mee kunnen leven met het WK-team!